» Blog » Casio

Casio G-Shock – Sprievodca výberom

Tagy: Sprievodca výberom | Casio | Klasické

Filip Debrecenyi | 7.8.2024 | 3 MIN

Keď sa povie Casio, väčšine ľudí sa okamžite vybaví najznámejší a najodolnejší rad G-Shock, a to ani nemusia byť odborníci na hodinky. Vedeli ste však, že tento nezničiteľný rad má aj ďalšie divízie, ktoré sú určené pre bežných používateľov, zberateľov hodiniek alebo špičkových profesionálov? Poďme sa spoločne pozrieť na nášho sprievodcu výberom radu G-Shock.

Svet hodinárov sa delí na tých, ktorí buď milujú klasiku a vyhľadávajú tradičné hodinky v podobe mechanických hodiniek, alebo na tých, ktorí sa orientujú na praktickú stránku a hodinky im slúžia ako nástroj na zobrazovanie času. Samozrejme, keď sa k tomu pridá vysoká odolnosť a neodolateľná charizma, je to niečo, čo sa v zbierke skutočného chronomana nestratí.

Ako sa pozerať na líniu, ktorá je pravdepodobne jednou z najodolnejších vo svete hodiniek? Ako si vybrať medzi lavínou modelov, masou farebných kombinácií a predovšetkým – ktoré z nich budú spĺňať to, čo hľadáte? Práve na to sa pozrieme v tomto sprievodcovi celým radom G-Shock.

Sprievodcu kategóriami G-Shock sme rozdelili do 7 oblastí:

1. Základné (pôvodná séria)
2. Profesionálne (séria Master of G) 2.
3. Premium (séria MT-G)
4. Pre športovcov (séria G-Squad)
5. Dámske (séria Baby-G)
6. Najlepšie retro hodinky G-Shocks
7. Najobľúbenejšie G-Shocky

(1) Základná (rada Original)

Rada Original možno bezpochyby označiť za základnú. Ponúka nespočetné množstvo univerzálnych modelov, ktoré majú klasické vlastnosti hodiniek G-Shock, ako je odolnosť a štandardná funkčnosť. Pre tento rad je charakteristický veľký počet modelov, farebné kombinácie, spolupráca s inými značkami a cenová dostupnosť.

Séria G-Shock Original – Vstupná brána do sveta G-Shocku
17.7.2024 - Filip Debrecenyi
Séria G-Shock Original – Vstupná brána do sveta G-Shocku

(2) Pre profesionálov (séria Master of G)

Rada Master of G je zameraný na profesionálov, preto v ňom nájdeme koncentráciu najnovších technológií. Hovorí sa, že modely z tohto radu sú obľúbené medzi profesionálnymi zložkami armády, polície, hasičov alebo záchranárov. Ponúkajú totiž spracovanie na vysokej úrovni, vysokú odolnosť podporenú prémiovými materiálmi a tiež špičkovú senzorovú výbavu, ktorú využijú nielen profesionálne záchranné zložky, ale napríklad aj outdooroví nadšenci.

(3) Prémiové (rada MT-G)

Nie je možné vlastniť hodinky G-Shock, ktoré zaváňajú luxusom a nebudú robiť hanbu vášmu saku? Rada MT-G je jednoznačne proti tomu. Hodinky G-Shock MT-G patria k vrcholom japonskej výroby quartzových hodiniek. Všetky tieto modely sa montujú na prémiovej linke v Yamagate, kde sa vyrábajú len tie najlepšie hodinky Casio.

Pri hodinkách MTG každý ocení zmysel pre remeselné spracovanie – držia sa najmenších detailov. Navyše sa o nich nedá povedať, že by boli cenovo nedostupné. Priemerná cena sa pohybuje okolo 1200 eur. Okrem prémiovosti vám okrem iného prinesú skvelú odolnosť typickú pre G-Shock, najmodernejšie technológie v podobe Bluetooth, Multiband 6 alebo Tough Solar.

(4) Pre športovcov (rada G-Squad)

Svetu inteligentných hodiniek dominuje oblasť športu. Spoločnosť G-Shock sa síce uberá vlastnou cestou, ale myslí aj na športovcov, pre ktorých ponúka hodinky z radu G-Squad.

Tá sa vyznačuje zameraním na aktívnu časť populácie. V hodinkách tohto radu sa stretávame s akcelerometrom na meranie krokov, športovými profilmi, zaznamenávaním spálených kalórií alebo aj so snímačom tepovej frekvencie či implementovaným GPS na zaznamenávanie trasy.

(5) Dámske (rada Baby-G)

Casiu dáva jasne najavo, že nežnejšie pohlavie pravdepodobne nerozmýšľa nad hodinkami zemitých farieb a nadpriemerných rozmerov (väčšinou). Z tohto dôvodu vytvorili rada Baby-G, ktorý je určený výhradne pre ženy.

Séria G-Shock Baby-G – Odolné hodinky pre ženy
24.7.2024 - Filip Debrecenyi
Séria G-Shock Baby-G – Odolné hodinky pre ženy

Jemnejšie farby, menšie veľkosti a hravé vzory. Zároveň však vyššia odolnosť a minimálne 100-metrová vodotesnosť robia z tejto línie ideálne hodinky pre každú ženu, ktorá chce mať nejaké tie gýče.

(6) Najlepšie retro G-Shocky

Je to už viac ako 40 rokov, čo sa na pulty dostali prvé hodinky G-Shocks. Odvtedy sa, samozrejme, mnohé modely vyvinuli a pribudli mnohé ďalšie. Niektoré z nich si zachovali svoju tvár až dodnes, možno vďaka svojej nadčasovosti alebo ikonickosti.

Sprievodca výberom tými najlepšími retro G-Shocky
6.8.2024 - Filip Debrecenyi
Sprievodca výberom tými najlepšími retro G-Shocky

(7) Najobľúbenejšie G-Shocky

Možno vás nezaujíma, ktoré hodinky G-Shock patria do ktorého radu, alebo sa nechcete predierať článkami o tom, čo jednotlivé hodinky dokážu. Presne pre tento prípad sme jednoducho vybrali najlepšie hodinky G-Shock, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii.

Sprievodca výberom tými najobľúbenejšími G-Shocky
17.7.2024 - Filip Debrecenyi
Sprievodca výberom tými najobľúbenejšími G-Shocky

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre