» Blog » Casio

Sprievodca výberom tými najobľúbenejšími G-Shocky

Tagy: Sprievodca výberom | Casio | Klasické

Filip Debrecenyi | 17.7.2024 | 9 MIN

Nechcete strácať čas výberom, ale tak trochu viete, po čom túžite? Toto je sprievodca výberom najobľúbenejších hodiniek G-Shock, ktoré si môžete zaobstarať.

Nie je ťažké povedať, ktoré hodinky G-Shock sú obľúbené. Ktoré sú však najlepšie? Pravdepodobne by to mohla byť drvivá väčšina z nich. Ich čaro podľa mňa spočíva v tom, že to nemusia byť len najlepšie vybavené modely, ale aj tie, ktoré si ľudia obľúbili, možno pre ich dizajn, cenovú dostupnosť alebo preto, že majú určitú auru, ktorú im nikto nikdy nevezme.

Preto sme v dnešnom článku vybrali najobľúbenejšie hodinky G-Shock z hľadiska používateľov. Ktoré by rozhodne nemali chýbať vo vašej zbierke?

GA-2100 – Bestseller posledných rokov

Model GA-2100 dominuje rebríčku najvyššej predajnosti už niekoľko posledných rokov. Je to nielen vďaka príjemne dostupnej cene, ale aj vďaka atraktívnemu, kompaktnému dizajnu, ktorý sa hodí takmer na každé zápästie.

Hodinky sa vyrábajú v príjemnej veľkosti 45 milimetrov, a sú tak na hranici univerzálnej veľkosti. Poteší aj hmotnosť len 51 gramov. S hrúbkou 11,8 milimetra sa radia medzi najtenšie G-Shocky vôbec, a to je jeden z podstatných dôvodov, prečo si ich ľudia tak obľúbili.

Tvar a kompaktnosť si zamilujete hneď. A je jedno, či ste žena, muž alebo tínedžer. Tento skvost padne do ruky doslova každému. Nielenže je jeho nízka hmotnosť príjemná na každodenné nosenie, ale aj osemuholníkový tvar je nezvyčajný.

G-Shock GA-2100 : Pocta pánovi Ibemu
4.12.2019 - Radim Krčmář
G-Shock GA-2100 : Pocta pánovi Ibemu

Napriek tenkosti sú hodinky stále povestné svojou odolnosťou, ktorú zabezpečuje konštrukcia Carbon Core Guard. Ide totiž o živicu vystuženú uhlíkom, ktorá znižuje hmotnosť a zachováva odolnosť. Výhodou je upevnenie remienka Quick Release, pri ktorom stožiare zostávajú v remienku a potom sa dajú vymeniť bez použitia náradia v priebehu niekoľkých sekúnd.

Casio G-Shock Carbon Core Guard – Čo to je a na čo to slúži?
21.9.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock Carbon Core Guard – Čo to je a na čo to slúži?

Tento model nájdete aj v prémiovejšom variante. Celokovová verzia GM-B2100 ponúka nielen honosnejší vzhľad, ale aj synchronizáciu s telefónom cez Bluetooth.

Úprimne povedané, už to nie je základný model radu Original a je vyhľadávaný skôr znalcami a milovníkmi hodiniek G-Shock, ale stále je súčasťou tohto radu.

GG-B100 – Bojovník s veľkým B

GG-B100 nielenže na pohľad vyzerá ako stíhačka, ale už takmer 5 rokov podčiarkuje svoje kvality svojou popularitou a predajnosťou. V skutočnosti ide o funkciami nabité hodinky za rozumnú cenu, s veľmi prívetivou vonkajšou hmotnosťou 92 gramov a priemerom puzdra 53 milimetrov.

Za svoju cenu ponúka kompletný balík, ktorý zahŕňa trojitý senzor, synchronizáciu cez Bluetooth, krokomer, zaznamenávanie polohy alebo aj funkciu lokalizácie telefónu. Nie kvôli funkciám, ale aj kvôli sexi robustnému vzhľadu po nich siahne 9 z 10 chlapov.

Samozrejme, Mudmastery dostali aj konštrukciu Carbon Core Guard, čo je živicové puzdro vystužené uhlíkovými vláknami. Tie pridávajú hodinkám na odolnosti a zároveň ich ešte viac odľahčujú, čo sa hodí do extrémnych podmienok.

Casio G-Shock Carbon Core Guard – Čo to je a na čo to slúži?
21.9.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock Carbon Core Guard – Čo to je a na čo to slúži?

A ako naznačuje názov MUDmaster, hodinky si poradia aj s blatom. Štandardne, ako všetky G-Shocky, nemajú problém ani s vibráciami a sú odolné voči nárazom, samozrejmosťou je 200-metrová vodotesnosť.

SÚBOJ: G-Shock Rangeman GW-9400 vs. Mudmaster GG-B100
12.5.2023 - Agáta Vřeská
SÚBOJ: G-Shock Rangeman GW-9400 vs. Mudmaster GG-B100

S týmito hodinkami Mudmaster vás teda nič nezaskočí, či už ide o prácu s drevom v lese, tvrdú mechaniku alebo keď vypukne apokalypsa.

MTG-B3000 – To najlepšie z MT-G

Tritisícovky sú v súčasnosti (2024) najnovšie, a preto aj najlepšie MTG, ktoré v ponuke nájdete. Elegantnejší vzhľad, prepracovanejší dizajn a japonské srdce, ktoré tiká v tomto prakticky nezničiteľnom stroji.


Dizajnéri mysleli na všetkých. Hodinky majú slušné rozmery s priemerom puzdra 51 milimetrov a hrúbkou len 12 milimetrov, čo z nich robí jeden z najtenších G-Shockov vôbec. Čo samozrejme nezaručuje nič iné ako pohodlné nosenie. A vďaka tenkosti puzdra sú hodinky vhodné aj pod rukáv košele.

Rovnako ako väčšina hodiniek G-Shock sú bez námahy cool. Nabíjajú sa solárne pomocou technológie Tough Solar. Ak ich teda budete nosiť pravidelne a každý deň ich na niekoľko desiatok minút vystavíte slnku, nebudete musieť x rokov riešiť batériu. Čas? Ani o ten sa nemusíte starať. Hodinky majú Multiband 6 a čas korigujú pomocou rádiového príjmu.

Hodinky MTG pôsobia na prvý pohľad naozaj prémiovo. A také aj sú. Určite sa im však nevyhla ani odolnosť, ktorou je G-Shock známy. Sendvičová konštrukcia Dual Core Guard je tajným receptom na to, prečo si luxusné hodinky stále zachovávajú svoju odolnosť. Telo je vyrobené z uhlíkom vystuženej živice, zatiaľ čo luneta a ciferník sú z tvrdeného kovu. Štandardom a samozrejme povinnou výbavou je 200 m vodotesnosť a odolnosť voči vibráciám.

Okrem toho majú funkciu Bluetooth, takže čas môžete nastaviť aj v mobilnej aplikácii Casio Watches. Tam si mimochodom môžete nastaviť všetko, čo s hodinkami súvisí. Super je funkcia find my phone, ktorú môžete použiť podržaním tlačidla na hodinkách za predpokladu, že ste telefón stratili. Hodinky zazvonia na telefón a pomôžu vám ho rýchlejšie nájsť.
Nie príliš často vídanou funkciou je pripevnenie remienka Quick Fit, pri ktorom stopka zostáva v nožičkách hodiniek a remienok si len rýchlo pripnete a odopnete. Mám pocit, že toto sa vyskytuje len v prémiových radoch, a skôr sporadicky sa v nižších radoch stretávame s Quick Release, kde opäť stopka zostáva v remienku. Štandardne má však Casio pevné a nie príliš užívateľsky prívetivé uchytenie.

GW-M5610U – Nesmrteľná legenda, ktorá stačí každému

Cenovo dostupné a obľúbené pre všetkých. S modelom GW-M5610U, ktorý je v celej našej redakcii cenovo najvýhodnejším modelom, určite neurobíte chybu.

V skutočnosti nie je štandardom, že hodinky z tohto radu majú kombináciu solárneho nabíjania (Tough Solar) a rádiovej synchronizácie času (Multiband 6).

Tento retro chlapík ponúka toto všetko, a to za príjemnú cenu pod 140 eur.

Ocení ho nielen každý milovník hodiniek, ktorý vníma históriu vývoja značky, ale aj náhodný okoloidúci, ktorý hľadá cenovo dostupné, bezstarostné hodinky, ktoré môže bez problémov hodiť o zem. Lepšiu alternatívu nájdete len ťažko.

Tough Solar - stručne a zrozumiteľne
27.1.2020 - Martin Koňařík
Tough Solar - stručne a zrozumiteľne

Typicky hranatý dizajn, odkazujúci na úplne prvé hodinky G-Shock s označením DW-5000C, ponúka nielen dobrý pomer ceny a kvality, ale aj štipku nostalgickej spomienky na to, ako celá značka s odolnými koreňmi vôbec vznikla.

Casio G-Shock GW-M5610 recenzia - Starý muž, ktorý vyliezol z okna a nastavil sa
18.5.2022 - Dominik Hok
Casio G-Shock GW-M5610 recenzia - Starý muž, ktorý vyliezol z okna a nastavil sa

Ďalším plusom je univerzálna veľkosť. S rozmermi 43 × 13 milimetrov patrí k menším G-Shockom, a tak sa zároveň pravdepodobne zmestí väčšine používateľov. Potom musíme oceniť aj nízku hmotnosť 52 gramov. Vzhľadom na to, že hodinky si všetko vybavia de facto samy a sú aj pomerne ľahké, pravdepodobne nebudete vedieť, že ich máte na zápästí.

A ak by sa vám táto malá platnička nepáčila, k dispozícii sú aj prémiovejšie verzie v celokovovom, karbónovom alebo titánovom prevedení pod modelovým označením GMW-B5000, ktoré okrem lepších materiálov disponujú aj funkciou Bluetooth.

GA-110 – Legenda s veľkým G

Legenda. Takto mnohí fanúšikovia nazývajú GA-110. Sú cenovo dostupné, odolné a obľúbené. Ale také sú aj všetky modely radu Original, kam stovky patria. Čo ho teda robí jedným z najobľúbenejších? Je to dizajn, analógovo-digitálne zobrazenie času, veľkosť? Ťažko povedať. Jedno je však isté. Ľudia ho milujú. Svojho času dominoval aj v rebríčku najvyššej predajnosti a bol bestsellerom.

Mohli by sme ho nazvať aj majstrom spolupráce. Máloktorý model má na konte toľko spoluprác s inými značkami. A práve spomínaná popularita otvorila dvere výrobe tohto modelu v toľkých verziách.

Obľúbenosť spočíva v prijateľnej cene, za ktorú v tomto prémiovom balení nájdete budík, svetový čas, duálny čas, automatický kalendár, odpočítavacie stopky a klasickú 200 m vodotesnosť a odolnosť voči nárazom a vibráciám, ako je pre G-Shock typické.

Casio G-Shock GA-110 recenzia – Jednoduchosť, ktorá očarovala milióny sŕdc
13.7.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock GA-110 recenzia – Jednoduchosť, ktorá očarovala milióny sŕdc

Najväčším mínusom týchto hodiniek je čitateľnosť – neluminiscenčné ručičky a inverzné displeje, ktoré sú ťažko viditeľné. Ani to však ľudí neodradilo od toho, aby sa stali jedným z najpredávanejších kusov. Rovnakým variantom s iným usporiadaním displeja je model GA-100. Tento model sa funkčne zhoduje, líši sa len mierne koncepčne.

Model GA-110 je tu s nami už takmer 15 rokov a dal by sa zaradiť medzi retro modely s nostalgickým nádychom. Zamiluje si ho každý, kto chce mať kúsok duše G-Shock, alebo človek, ktorý chce jednoduché a odolné hodinky.

GA-700 – Prežite dinosaury

Model 7 patrí medzi väčšie modely. S priemerom puzdra 53 milimetrov nie sú žiadnymi smoliarom a sú ikonické aj pre svoje predné tlačidlo na podsvietenie displeja

Model GA -700 si fanúšikovia značky G-Shock najviac obľúbili pre jeho výskyt vo filmoch Jurský svet, kde ho hrdo nosil krotiteľ raptorov Chris Pratt.

Nenechajte sa zmiasť, Chris Pratt ich často vymieňal aj za model G-Shock GD-100 a v niektorých pasážach filmu má práve ten.

Chris Pratt nosí vo filme Jurský svet: Zánik ríše hodinky G-Shock
30.5.2019 - Martin Koňařík
Chris Pratt nosí vo filme Jurský svet: Zánik ríše hodinky G-Shock

Tieto hodinky si nepochybne nájdu priazeň aj pre iné veci než pre svoje spojenie s dinosaurami. Tlačidlo na pozícii šiestich hodín na spustenie osvetlenia je charakteristické pre hodinky so siedmimi hodinami. Všetci majitelia hodiniek G-Shock si ho tak obľúbili, že sa ho nevedia nabažiť. To však nie je jediná vec. Obľubu si získalo aj dvojité ana-digi zobrazenie času a predovšetkým skvelá čitateľnosť.

GA-700. Škandál, G-Shocky s pozitívnym testom na steroidy.
14.6.2019 - Martin Koňařík
GA-700. Škandál, G-Shocky s pozitívnym testom na steroidy.

Ciferník hodiniek je pomerne čistý, nepreplácaný a na základe toho vyniká predovšetkým čitateľnosť. Pri ovládaní oceníte veľké vrúbkované tlačidlá, s ktorými sa výborne manipuluje aj v rukaviciach, so spotenými prstami alebo za iných nepriaznivých podmienok. Všetky tieto aspekty teda robia z modelu Seven silného kandidáta do vašej zbierky, pretože mu nechýba žiadna dôležitá funkcia.

Sedmičku by som odporučil človeku, ktorý túži po perfektnej čitateľnosti a dobrom podsvietení. Je len málo modelov, ktoré toto ponúkajú tak dobre ako práve GA-700.

GWG-2000 – Stvorené do apokalypsy

Dvojtisícovky sú takpovediac akýmsi predchodcom GWG-B100 a donedávna vládli tejto sérii z hľadiska funkcií. Jediné, čo im chýba, je pripojenie k telefónu cez Bluetooth. Nie však, že by im to uberalo na atraktivite!

Je ťažké ich zničiť. Majú odolnosť voči nárazom (pomocou gélu Alpha Gel), vibráciám, blatu a nízkym teplotám.

Dvetisícovkám nechýba takmer nič, a ak ich vlastníte, pravdepodobne nemá zmysel ich vylepšovať. Poskytnú vám poctivú službu s vynikajúcou odolnosťou a perfektnými outdoorovými vlastnosťami.

Z hľadiska senzorov ide o nadýchané zariadenie, s ktorým sa v outdoorovom svete nestratíte. Naopak, možno budete mierne vyčnievať. GWG-2000 je vybavený výškomerom, teplomerom, kompasom a barometrom.

Samozrejmosťou je zafírové sklíčko s antireflexnou úpravou, oceľ v kombinácii s uhlíkovou živicou vystužená. Všetko završuje úprava IP. Jednoducho povedané, ideálne hodinky na apokalypsu.

6 NAJ: Hodinky do apokalypsy
2.4.2024 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Hodinky do apokalypsy

GST-B100 – Oceľový šerif

Celokovové hodinky GST-B100 vychádzajúce z radu G-Steel zaujmú predovšetkým svojím kovovým dizajnom, ktorý sa medzi hodinkami G-Shock v takej miere nevidí. Dodáva hodinkám trochu toho biznisového nádychu a zatiaľ čo väčšina G-sérií sa hodí skôr niekam do športového, prírodného prostredia, GSTeek je pravým opakom a jeho prítomnosť v spoločnosti nepochybne nezostane bez povšimnutia.

Z funkčného hľadiska GST-B100 spĺňa to, čo všetky G-Shocky. Navyše majú synchronizáciu času cez Bluetooth, čo umožňuje nastaviť všetky funkcie v aplikácii aj prostredníctvom telefónu. Samozrejme, táto funkcia žerie trochu viac batérie, preto je tento model aj na solárne napájanie (Tough Solar).

Ide o prvý model zo série G-Steel, ktorý sa vydal čisto analógovou cestou. Špecifickým prvkom je tzv. vrtuľa (indikátor) na ľavej strane ciferníka, inšpirovaná turbínou stíhacieho lietadla. Tento indikátor má funkciu zobrazenia úrovne nabitia batérie alebo toho, či máte nastavené alarmy atď.

Puzdro je pretkané živicou a tvorí jeho jadro. Zvyšok je už pokrytý oceľou, a to tak v prípade puzdra, ako aj kovových častí. Hodinky tak môžete nosiť s košeľou a stále máte mimoriadne odolné hodinky. Hmotnosť je o niečo vyššia, 185 gramov s priemerom puzdra 54 milimetrov, takže nejde o žiadneho drobca. Je však pomerne kompaktný, takže sa ho nemusia báť ani jedinci s menším zápästím.

Celokovové hodinky G-Shock sú jednoducho stvorené na spoločenskejšie udalosti. A za predpokladu, že ich chce nejaký kravaťák, neurobia hanbu ani jemu ku kvádra od Blažka.

G-Shock G-Steel GST-B600 predstavenie – Kompaktnejšie, menšie a najtenšie
6.2.2024 - Filip Debrecenyi
G-Shock G-Steel GST-B600 predstavenie – Kompaktnejšie, menšie a najtenšie

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

Zobraziť ďalší
Novinka August
109,00 € skladom
Novinka August
129 € skladom
Zľava 20%
151,20 € (doručíme do 24.10.)
Novinka August
129 € (doručíme do 24.10.)
99,90 € (doručíme do 24.10.)
Zľava 30%
132,30 € (doručíme do 24.10.)
119 € (doručíme do 24.10.)
99,90 € (doručíme do 24.10.)
129 € (doručíme do 24.10.)
Zľava 20%
111,20 € (doručíme do 24.10.)
Zľava 20%
103,20 € (doručíme do 24.10.)
Zľava 20%
103,20 € (doručíme do 24.10.)