» Blog » Bulova

Pánske hodinky Bulova – Fotogaléria modelov, na ktorých to stojí

Tagy: Fotogaléria | Bulova | Pánske | Klasické

Eliška Měrková | 7.8.2024 | 6 MIN

Spoločnosť Bulova sa kedysi zapísala do histórie hodinárskeho sveta (aj mimo neho) svojimi revolučnými nápadmi, technológiami, jedinečným dizajnom a príbehmi. Dnes už nepatrí medzi popredné hodinárske spoločnosti. V skutočnosti ich je už len niekoľko. Jej hodinky však právom pripomínajú vrcholnú éru, dávajú opäť nahliadnuť do minulosti a lákajú na modely, ktoré nikde inde nenájdete. Ktoré línie a pánske modely značky Bulova tvoria základ celej kolekcie? Pozrime sa na tie najzaujímavejšie.

Príbeh značky Bulova – História toho, v čom boli prví
6.12.2022 - Eliška Měrková
Príbeh značky Bulova – História toho, v čom boli prví

Bulova Lunar Pilot – Misia na Mesiac

Bulova Lunar Pilot – spoľahlivo najznámejší a najobľúbenejší model, ktorý pochádza z pera spoločnosti Bulova. No, tak napoly. Dizajn je totiž vytvorený špeciálne pre misiu, ktorá mala veľmi presné a špecifické požiadavky na vzhľad a funkčnosť hodiniek. Misia, ktorá bola mimoriadne dôležitá – Apollo 15 letiace na Mesiac.

Práve preto môžete na tento dizajn naraziť u nejednej renomovanej značky. O priazeň NASA a zápästia astronautov sa ich v skutočnosti uchádzalo hneď niekoľko. Bulova to vtedy nevyhrala (Omega a jej Speedmastery boli jednoducho lepšie v tom, čo dokázali), ale ani to nezabránilo tomu, aby sa Bulova vybrala na Mesiac. A ako sa ukázalo, bolo to šťastie pre astronautov aj pre samotnú Bulovu.

TOP 5 alternatív Omega Speedmaster Moonwatch
27.3.2023 - Eliška Měrková
TOP 5 alternatív Omega Speedmaster Moonwatch

Bulova Lunar Pilot recenzia - Moderná misia na Mesiac
23.8.2023 - Patrik Zdvíhal
Bulova Lunar Pilot recenzia - Moderná misia na Mesiac

Okremoficiálneho vybavenia vrátane hodiniek Omega Speedmaster si kapitán Dave Scott vzal v roku 1971 na Mesiac aj hodinky Bulova, ktoré patrili len a len je mu.Pribalil si ich ako záložné hodinky a urobil dobre. Traduje sa totiž, že jeho fazetové Omegy mali rozbité sklíčko, a tak sa po Mesiaci prechádzal práve Bulova Lunar Pilot.

Charakteristický vzhľad klasických chronografov s tachymetrickými stupnicami spoločnosť Bulova zmodernizovala (a v niektorých modeloch aj doplnila). Vo vnútri pracuje mimoriadne presný quartzový strojček Precisionist s vysokou frekvenciou, sklíčko je zafírové a v najnovšej limitovanej edícii sa objavil veľmi zaujímavý materiál ciferníka – meteorit. Ten k vesmírnemu modelu priam vyzýval.

Bulova Archive Series – Legendy ožívajú

Silná história značky si žiada reedície. Preto je séria s príznačným názvom Archive Series plná úžasne originálnych kúskov, ktoré oživujú históriu značky Bulova.

Na začiatok si vezmite hodinky Bulova "Hack", pri ktorých je historické pozadie cítiť na prvý pohľad. Fields, modely odkazujúce na staré poľné hodinky, mali povinné zobrazenie 24-hodinového času a tiež komplikáciu hacking (zastavenie sekundovej ručičky po vytiahnutí korunky nahor), vďaka ktorej dostali naše Bulovy svoju prezývku.

Retro dizajnovou lahôdkou sú hodinky Bulova Parking Meter. Chronografy v tvare rohu s nezvyčajným usporiadaním nielen ciferníka, ale aj tlačidiel v štýle Bulova majú pripomínať dizajn parkovacích automatov zo 70. rokov.

Citizen Bullhead Tsuno recenzia – Vtedy v Citizene alebo zlatá sedemdesiata
18.4.2024 - Eliška Měrková
Citizen Bullhead Tsuno recenzia – Vtedy v Citizene alebo zlatá sedemdesiata

Striedmejšie, ale nemenej zaujímavé sú hodinky Bulova Jet Star, tiež zo 70. rokov 20. storočia. Tie sú však retro len na prvý pohľad. Vo vnútri pracuje najmodernejší quartzový strojček Precisionist, ktorý sa môže pochváliť vysokou frekvenciou a presnosťou približne 10 sekúnd za rok.

Séria Archive Series má niečo aj pre milovníkov starých digitálnych hodiniek. A to Bulova Computron, futuristické digitálne hodinky s bočným zobrazením času, naozaj stoja za to.

326,00 € skladom

Bulova Computron recenzia – Jedny z najikonickejších digitálok
22.2.2023 - Eliška Měrková
Bulova Computron recenzia – Jedny z najikonickejších digitálok

Bulova Classic – Neokukaná klasika

Klasická kolekcia je základom prakticky každej značky hodiniek. Bulova sa pri rade Classic pýši nielen formálnejším dizajnom, ale predovšetkým detailmi.

Najobľúbenejšie hodinky z kolekcie Classic nie sú jednoduché trojručičkové hodinky, ako by sa mohlo zdať. Naopak, na piedestál popularity sa dostali štvorcové hodinky Bulova Sutton, pri ktorých sa dizajnéri s veľkou gráciou pohrali s mnohými detailmi.

Otvorené srdce je dynamicky vsadené (doslova) do siedmich a ôsmich ručičiek, čo nám umožňuje nezvyčajný pohľad nielen do vnútra automatických hodiniek, ale aj na ciferník. Ten je vyhotovený elegantnou technikou clous de paris, doplnenou o bronzové akcenty. Na zápästí vyzerá absolútne senzačne.

Typy dokončovania hodiniek – Gilošovanie, sunburst, tapiséria, ženevské pruhy a ďalšie
27.6.2023 - Agáta Vřeská
Typy dokončovania hodiniek – Gilošovanie, sunburst, tapiséria, ženevské pruhy a ďalšie

472,00 € (doručíme do 24.9.)

Bulova Marine Star – Výrazná potápačská hviezda

Líniu Marine Star nemožno prehliadnuť. Od takejto výraznej značky by sme však očakávali kľukatý potápač v nie príliš typickom dizajne. Napriek tomu ma občas zaujme moderná odvaha a krikľavosť, s akou niektoré modely Marine Star pôsobia.

Na týchto hodinkách sa toho deje veľa, ale napriek tomu fungujú perfektne. To je jeden z dôvodov, prečo sú to jedny z najobľúbenejších hodiniek značky Bulova. Prehľadnosť síce nie je ich silnou stránkou, ale s robustným, 45 mm puzdrom a dvojmetrovou vodotesnosťou sa v nich morské hlbiny rozhodne nezaprú.

Samozrejme, ešte striedmejšie kúsky si pod svoje lesklé krídla zobrala línia Marine Star.

Bulova Oceanographer – Diabol nosí potápky

Ešte chvíľu zostaneme vo vode, ale potom už budeme plávať späť do 70. rokov. Vtedy sa zrodil Oceanographer, ktorému nikto nepovie inak ako Diabolský potápač. A to kvôli jednému diabolskému detailu.

Bulova Oceanographer „Devil Diver“ GMT recenzia – Bulova Oceanographer „Devil Diver" GMT
28.2.2024 - Jakub Pitucha
Bulova Oceanographer „Devil Diver“ GMT recenzia – Bulova Oceanographer „Devil Diver" GMT

Vodotesnosť je dimenzovaná na rovných 666 stôp. Čo v prepočte znamená niečo cez 200M, ale povedzme si úprimne, pekelné číslo na ciferníku je oveľa zaujímavejšie.

Zaujímavá je aj komplikácia GMT, ktorá je zároveň "pravou", inými slovami "cestovnou" komplikáciou. A luminiscenčný ciferník vám v tme vyrazí dych.

Bulova Curv – Krivky, ktoré vám vyrazia dych

Hodinky Bulova Curv dokazujú, že Bulova nežije len v histórii a že to najlepšie ešte len príde. Chronografy s anatomicky zakrivenými puzdrami boli prvé svojho druhu a v roku 2016 si Bulova tento nápad nechala patentovať.

Zakrivený dizajn hodiniek Bulova CURV je podľa ich hrdých majiteľov nielen neuveriteľne pohodlným počinom, ale aj skutočným magnetom na pozornosť. Takéto hodinky sa len tak nevidia.

Inovatívne je aj to, čo majú hodinky vo vnútri, a to strojček NR20-Y1C s frekvenciou 262 kHz a mimoriadnou presnosťou.

Jednou z najkrajších vecí vo svete hodiniek je schopnosť inovovať a prekvapovať v často veľmi zaužívaných a konzervatívnych trendoch. Výrobcovia sa predbiehajú v originalite, vznikajú úplne jedinečné nápady a náročný zákazník sa vyžíva. Výsledkom podobnej symbiózy je veľmi špecifická kolekcia Bulova Curv Classic. – Igor, odborný recenzent klasických hodiniek

Bulova Curv Classic Chronograph Review - dokonale zakrivený charakter
22.3.2023 - Igor Kratochvíl
Bulova Curv Classic Chronograph Review - dokonale zakrivený charakter

Ak vás zaujal moderný dizajn a skvelé strojčeky, určite si pozrite aj líniu Precisionist, ktorá bola pomenovaná podľa tohto technického pokroku.

Bulova Accutron – Skutočná legenda medzi hodinkami

Žiadna hyperbola, žiadne mazanie medu okolo... lunety. Hodinky Bulova Accutron sú právom vynášané do nebies.

3 481,00 € (doručíme do 24.9.)

Pôsobivá legenda Accutronu stojí na pevných historických základoch - boli to prvé elektronické náramkové hodinky na svete (fungujúce na princípe ladičky), ktoré zmenili vnímanie presnosti času. Bolo to niečo úplne iné, revolučné a v istom zmysle futuristické.

Legenda Bulova Accutron – 3 dôvody, prečo o nich snívať
12.5.2023 - Eliška Měrková
Legenda Bulova Accutron – 3 dôvody, prečo o nich snívať

3 681,00 € (doručíme do 25.9.)

Keď sa dnes inžinieri pokúšali oživiť ich odkaz, bola to výzva. Pôvodná technológia zo 60. rokov, akokoľvek geniálna, bola podľa moderných štandardov zastaraná. Konštrukčná DNA zostala zachovaná, ale princíp fungovania je iný. Nie je však o nič menej inovatívny. Stroj je poháňaný elektrostatickou energiou a celý tím inžinierov si s ním lámal hlavu 10 rokov (2010 - 2020).

A tak príbeh spoločnosti Bulova pokračuje. Línie a modely, ktoré sú základom ich súčasnej výroby, sú skutočne osobité, jedinečné a, ako sme videli, inovatívne. Vybrali by ste si ten svoj?

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

Timex Q Reissue recenzia – Retro, ktoré nečakane uchvátilo svet
12.8.2021 - Agáta Vřeská
Timex Q Reissue recenzia – Retro, ktoré nečakane uchvátilo svet

6 NAJ: Lacné retro hodinky, ktoré rozprávajú príbeh
21.11.2023 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Lacné retro hodinky, ktoré rozprávajú príbeh

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku