» Blog » Samsung

Samsung Galaxy Watch 7 Ultra – Uniknuté fotografie odhaľujú outdoorovú novinku

Tagy: Správy | Samsung | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 27.6.2024 | 2 MIN

Kórejská značka Samsung si často dáva pozor na svoje hodinky. Teraz však unikli fotografie potenciálneho modelu Samsung Galaxy Watch 7 Ultra, ktorý sa vymyká z radu mestských inteligentných hodiniek a tak trochu kopíruje amerického giganta. Išlo o premyslený únik?

Server Smartprix sa spolu s OnLeaks (všetky fotografie nových hodiniek) dostal k zaujímavým renderom nového Samsungu, ktoré naznačujú, že gigant sa vydá aj smerom outdoorových zariadení. V skutočnosti tu už jeden pokus bol, a to v prípade piatej série a Samsung Galaxy Watch 5 PRO. Celkovo však bola piata séria dosť nešťastná, takže sa teším, či sa outdoorový model konečne podarí.

Dizajn so zaoblenými hranami

Ak tieto fotografie neklamú, dizajn hodiniek považujem za jedinečný. Hodinky trochu evokujú Fitbit Versa v outdoorovej edícii. Podľa dostupných fotografií však hodinky vyzerajú naozaj na hranici medzi outdoorovými a mestskými, čo je celkom slušný záber.

Veľmi zaujímavá je potom bočná strana puzdra, kde vidíme tri tlačidlá. A pozor! Vyzerá to tak, že Samsung naozaj vsadil všetko len na tlačidlá a ako jeden z mála výrobcov sa vyhol otočnej korunke. Tri tlačidlá by mohli znamenať kombinované ovládanie, minimálne počas športovej aktivity.

Pri pohľade na lunetu z mojej perspektívy neviem povedať, či je otočná, ako sme u Samsungu zvyknutí, alebo je pevná. Isté naopak je, že vyčnieva nad displej a bude ho chrániť. Remienok je potom celkom slušnou kópiou toho od Applu, dokonca aj so zastrčením vo vnútri namiesto pútka.

Celkovo však palec hore. Konečne trochu svieži vietor do plachiet inteligentných hodiniek a trochu iný dizajn, než majú všetci výrobcovia. Zdroje potom potvrdzujú rozmery 47 x 47 x 16,4, čo sú triezve rozmery ala Garmin Fenix 7.

Budú Ultras rýchlejšie, budú mať väčšiu výdrž alebo snáď budú merať cukor?

Parametre nových hodiniek zatiaľ nie sú známe. Veľa sa špekuluje o rýchlosti hodiniek, pričom niektorí tvrdia, že Ultras by mali byť o celých 50 % rýchlejšie ako staršie Samsung Galaxy Watch 6. A samozrejme, väčšie puzdro hodiniek znamená aj väčšiu batériu. A prosím, prosím, prosím, prezentujte aspoň 4 dni s hodinovou aktivitou denne na GPS a myslím, že budete víťazi!

Ale najviac špekulácií sa aj tak vedie nad meraním cukru v krvi, pričom Samsung je prvým nadštandardným smartwatch s takýmto meraním. Určite by to však so sebou nieslo veľa otázok o tom, aké presné je toto meranie.

Keďže technické špecifikácie neboli vôbec odhalené, očakával by som, že Samsung zapracuje na offline mapách s navigáciou, dynamike behu, možnosti pripojenia externých senzorov a jednoducho na všetkom, čo správny športovec potrebuje.

A my sa môžeme tešiť na predstavenie 10. júla, kde sa všetko dozvieme s istotou.

Kúpili by ste si outdoorové hodinky od spoločnosti Samsung?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre