» Blog » Polar

Smart hodinky Polar získavajú NFC platenie. Platí sa pomocou remienka

Tagy: Správy | Polar | Inteligentné

Dominik Hok | 28.5.2024 | 2 MIN

Fínska značka inteligentných športových hodiniek Polar posúva svoje zariadenia novým smerom – vytvorila inteligentný remienok, ktorý je vybavený čipom NFC, takže môžete pohodlne platiť priamo hodinkami. Teda... Remienok.

Ako to funguje?

Spoločnosť Polar vyvinula dva silikónové remienky so šírkou 20 a 22 mm, ktoré majú v sebe ukrytý čip NFC. Platba sa uskutočňuje pomocou služby Fidesmo Pay a každému remienku je pridelený špeciálny token.

Citlivé informácie z karty, ako je jej číslo, dátum platnosti a bezpečnostný kód, sú nahradené špeciálnym identifikačným číslom – tokenom. K tokenu a citlivým údajom, ktoré sa za ním skrývajú, majú prístup len banky a vydavatelia kariet. Vaše financie sú tak v bezpečí a platobná karta sa nedá zneužiť. V prípade krádeže stačí kontaktovať banku, ktorá token zruší a vy už nebudete môcť platiť páskou.

Spárovanie s kartou je jednoduché. Stačí si nainštalovať aplikáciu Fidesmo (Google Play / App Store) a pripevniť remienok na hornú časť telefónu. Tým sa do náramku odošlú údaje. Potom stačí remienok priložiť k terminálu a je to hotové.

Platby NFC - všetko o bezkontaktných platbách pomocou hodiniek
3.1.2022 - Dominik Hok
Platby NFC - všetko o bezkontaktných platbách pomocou hodiniek

Vďaka univerzálnym rozmerom môžete tento remienok nasadiť na drvivú väčšinu inteligentných hodiniek Polar. Je otázne, či prepojenie remienka s kartou vyžaduje priamo hodinky Polar smartwatch, ale pravdepodobne nie. To znamená, že teoreticky môžete remienok použiť na akékoľvek inteligentné hodinky (s danou vzdialenosťou nožičiek) a urobiť z neho ešte inteligentnejší kúsok. Remienok je vhodný pre zápästia s obvodom od 130 do 225 mm. Zatiaľ je k dispozícii len v čiernej farbe.

4 dôvody, prečo si kúpiť smart športové hodinky Polar
16.2.2023 - Matěj Urbaczka
4 dôvody, prečo si kúpiť smart športové hodinky Polar

Ktoré karty a banky sú podporované?

Súčasne sú podporované karty Curve (nemožno kombinovať so Samsung Pay+) a Wallester. Keď som sa však pozrel na podporu vo Fínsku, je tam oveľa viac bánk, takže sa dá predpokladať, že zoznam by sa mohol postupne rozšíriť aj u nás.

Koľko to stojí?

Samotný remienok vyjde na 60 eur. Ak vlastníte inteligentné hodinky z radu Vantage alebo Grit X, musíte si ešte kúpiť adaptér SHIFT, ktorý stojí 20 eur. Aplikácia Fidesmo je zadarmo, a čo sa týka kariet Curve, tam sa to líši podľa mesačného paušálu. Ak však nepotrebujete vyberať peniaze v zahraničí a nevadí vám platiť poštovné (približne 7 eur), Curve vás nebude stáť nič. Úprimne, celková suma nie je práve malá, ale je na vás, či ste ochotní túto investíciu podstúpiť.

Polar Vantage V2 recenzia – Majster testov a športových aktivít
30.7.2021 - Matěj Urbaczka
Polar Vantage V2 recenzia – Majster testov a športových aktivít

Polar Grit X2 PRO úvod - Preskúmajte viac!
3.4.2024 - Matěj Urbaczka
Polar Grit X2 PRO úvod - Preskúmajte viac!

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre