» Blog » Casio

Séria G-Shock Baby-G – Odolné hodinky pre ženy

Tagy: Sprievodca výberom | Casio | Dámske | Klasické

Filip Debrecenyi | 24.7.2024 | 3 MIN

V sortimente hodiniek G-Shock je veľa unisex modelov. Aby však spoločnosť Casio ukázala, že myslí aj na svoje verné používateľky, ponúka odolný rad Baby-G s jemným dotykom a jemnejším dizajnom.

Kolekcia Baby-G čerpá inšpiráciu zo svojho väčšieho brata, ktorým je rad G-Shock, ale je prispôsobená ženským zápästiam a vkusu. Hodinky Baby-G sú menšie a predovšetkým v jemnejších farbách. Vďaka vyššej odolnosti a vodeodolnosti sú ideálne pre aktívne ženy.

Charakteristické vlastnosti pre rad Baby-G:

  • zvýšená odolnosť
  • vodotesnosť minimálne 100 metrov
  • minerálne sklo
  • jemný, ženský dizajn

Baby-G BGD-565 – Hranatosť, ktorú všetci milujú

Model BGD-565 je dámskou alternatívou modelu GW-M5610U – v skutočnosti ide o typický hranatý model, ktorý "symbolizuje" značku G-Shock. Hranatosť je totiž jedným z ikonických prvkov a v rade Baby-G ju prezentuje model BGD-565.

Ikonické digitálne hodinky majú priemer puzdra 38 milimetrov a hrúbku 11 milimetrov. Veľmi priateľská je aj hmotnosť iba 30 gramov, ktorá zaručuje, že o hodinkách na svojom zápästí ani nebudete vedieť.

Spomedzi funkcií oceníte stopky, časovač odpočítavania či nebodaj budík. Prehľadné digitálne zobrazenie času môžete prepnúť napríklad do režimu stopiek (alebo akéhokoľvek iného režimu) a na displeji stále uvidíte aktuálny čas.

Puzdro je štandardne vyrobené zo živice a v niektorých prípadoch aj z plastu. Čo však rozhodne nie je plastové, je minerálne sklíčko, ktoré vydrží takmer akúkoľvek činnosť, či už cvičíte, alebo sa staráte o záhradu na dvore. Navyše je veľmi dobre chránený vystupujúcou lunetou.

Dámske hodinky Casio G-Shock - fotogaléria a sprievodca kategóriami
30.10.2023 - Filip Debrecenyi
Dámske hodinky Casio G-Shock - fotogaléria a sprievodca kategóriami

Špeciálna kolekcia oslavujúca 30 rokov línie Baby-G a 50 rokov Hello Kitty bola zábavná.

Nostalgická hranatosť, digitálny displej a jemné farby ako stvorené pre ženy. BGD-565 sú dokonalé hodinky pre všetky ženy, ktoré chcú nosiť hodinky G-Shock, ale nemajú na to zápästie.

Baby-G BA-110 – Pre odvážnejšie ženy

Inšpirácia väčším bratom je viditeľná aj tu. Model BA-110 je v skutočnosti menšou alternatívou modelu GA-110, ktorý je jednou z ikon značky G-Shock.

Tieto stovky sa mierne líšia nielen veľkosťou, ktorá je o niečo väčšia s rozmermi 43x16 milimetrov a hmotnosťou 45 gramov.

119,00 € skladom

Funkčne sa tiež mierne líšia. V ich výbave nájdeme automatický kalendár, stopky, časovač odpočítavania, budík a zobrazenie svetového času.

Model BA-130 má rovnaké funkcie, ale iné usporiadanie ciferníka a nelíši sa ani veľkosťou.

O niečo drsnejšie, o niečo športovejšie. Takto určite vyzerá model BA-110. Ideálny model pre aktívnych jedincov.

Baby-G BGD-10K – Máte radi Tamagoči?

Trochu inou novinkou vo svete Baby-G je model BGD-10K, ktorý bol vytvorený pri príležitosti osláv 30 rokov tejto dámskej línie. Vyznačuje sa hranatým dizajnom a predovšetkým dvojakým využitím. Odnímateľné puzdro možno zložiť do okrúhleho puzdra na prívesok, ktoré potom vyzerá ako staré dobré Tamagoči.

Ženy alebo dievčatá (alebo aj chlapci, prečo nie) si môžu puzdro s príveskom pripevniť na kabelku, opasok nohavíc alebo batoh a zrazu majú štýlový prívesok s funkciou hodiniek.

Medzi funkcie patria stopky, časovač odpočítavania, budík, automatický kalendár a zobrazenie svetového času. Skvelým prvkom je zobrazenie retro ikony. Samotný retro displej vo mne evokuje, že ide o veľmi zaujímavý hipsterský doplnok.

Alebo aspoň návrat do detských rokov, keďže Tamagoči bolo súčasťou detstva snáď každého z nás. A ak to nie je dôvod, tak je to určite neokázalosť a možnosť urobiť z hodiniek praktický prívesok na kabelku alebo kľúče.

Z aktuálneho sortimentu dámskeho radu Baby-G je to všetko. Línia je však celkovo nabitejšia, nájdete v nej nespočetné množstvo krásnych farieb, dokonca aj ďalšie modelové rady, ktoré u nás bohužiaľ momentálne nie sú dostupné. Za zmienku by stáli modely MSG-B100 v metalickej farbe alebo BGA-260.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

Novinka Júl
78,30 € skladom
Novinka Jún
89,90 € skladom
Novinka Jún
89,90 € skladom
Novinka Jún
89,90 € skladom
79,90 € skladom
79,90 € skladom
89,90 € skladom
Zobraziť ďalší
79,90 € skladom
119 € skladom
119 € očakávaná novinka
119 € očakávaná novinka
119 € očakávaná novinka
95,40 € nedostupné
139 € nedostupné
79,90 € nedostupné
79,90 € nedostupné
119 € nedostupné
149,00 € nedostupné
129 € nedostupné
119 € nedostupné
79,90 € nedostupné
119 € nedostupné
119 € nedostupné
119 € nedostupné