» Blog » Garmin

SÚBOJ: Garmin Fenix 8 vs. Garmin Fenix 7 PRO

Tagy: Súboj | Garmin | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 28.8.2024 | 13 MIN

Máme tu asi najočakávanejší súboj tohto roka, keď proti sebe postavím horúcu novinku ešte z výrobnej linky – Garmin Fenix 8 a osvedčeného "veterána" – Garmin Fenix 7 PRO. Veľa vecí sa zmenilo, ale duša zostala rovnaká.

Povedal by som, že pre veľa ľudí bude najdôležitejšia otázka, či sa oplatí nový Fenix 8, alebo či úplne postačí starší kúsok. A hneď vám poviem, že na to sa nedá odpovedať na 100 %, pretože každý má inú predstavu. Ale nový Fenix 8... Sakra, to sú hodinky.

Každopádne sa pozrime na spoločné vlastnosti oboch hodiniek:

  • Robustný dizajn s vojenským štandardom
  • Obrovská výdrž batérie
  • Senzorová výbava
  • Fitness funkcie
  • Svietidlo pre všetky veľkosti puzdier

Garmin Fenix 7 PRO recenzia – Na tie najlepšie sa najľahšie zvyká
20.9.2023 - Matěj Urbaczka
Garmin Fenix 7 PRO recenzia – Na tie najlepšie sa najľahšie zvyká

Garmin Fenix 8 recenzia - Daddy
27.8.2024 - Dominik Hok
Garmin Fenix 8 recenzia - Daddy's Home

Dizajn – Veľké zmeny v rovnakom kabáte

Páči sa mi, že po viac ako 6 rokoch prišiel Garmin s výraznou zmenou dizajnu, ktorá je viditeľná na prvý pohľad. Výrazné prepracovanie lunety a aj zmena veľkosti najmenšieho z rodiny sú vítanými krokmi z hľadiska redizajnu. Osmičky totiž pridávajú k priemeru puzdra najmenšieho variantu milimeter, čo sa prejavuje na ručičke aj hmotnosti. Luneta je však oproti minulej generácii veľkým rozdielom. Na všetkých modeloch je tenšia a už na nej nie sú vyryté popisy funkcií tlačidiel. Po celom obvode lunety sa potom nachádzajú "U" profily a celkovo ich je 6.

Rovnako ako luneta sa trochu zmenil aj ciferník hodiniek obklopujúci snímač srdcového tepu. Ten je teraz tiež inak profilovaný, čo pomáha hodinkám lepšie sedieť na ruke a tiež pomáha lepšie merať srdcovú frekvenciu. Ďalšou novinkou v porovnaní so staršou generáciou je ochrana výstupu barometra. Ten ho chráni pred vniknutím nečistôt a tiež ho robí viac "upchatým" pre zvýšenú odolnosť voči vode.

Vodotesnosť zostala na hodnote 10 ATM, ale s modelom Fenix 8 sa už môžete rekreačne potápať až do reálnej hĺbky 40 metrov. Okrem spomínanej ochrany barometra sú lepšie vystužené aj tlačidlá, aby cez ne neprešla voda. Myslím, že každému sa páči ich väčšia tuhosť a presnosť pri stlačení.

Hradbička na ochranu snímačů

Chránič snímača

Okrem toho však dizajn zostal veľmi podobný starému modelu Fenix 7 PRO, pričom obidvoje hodinky spĺňajú vojenský štandard odolnosti, majú päť tlačidiel a tri veľkosti. Okrem "technického" dizajnu sa však zmenili aj farebné možnosti. Pri staršom modeli Fenix 7 sa ľudia sťažovali na použitie striebornej lunety a svetlosivého puzdra. Tentoraz Garmin vypočul všetkých, ktorí chcú striebornú lunetu a čierne alebo tmavosivé puzdro. Okrem toho Garmin prevzal z minulých sivých Fenixov aj dvojfarebné remienky, ktoré sú už na všetkých modeloch.

[[240691]]

A keďže sa zmenilo označenie modelov a Fenix a Epix boli zoskupené, zmenil sa aj počet modelov. Predchádzajúci počet modelov v rade Fenix 7 PRO bol 9 a teraz ich je dvakrát viac. Konkrétne ide o 4 modely Fenix 8 Solar (47 a 51 mm), 2 modely Fenix E a 12 modelov Fenix 8 AMOLED.

Všetky parametre ešte prehľadne ponechám v tabuľke:

Fenix 7S / Epix 2S
Fenix 7 / Epix 2
Fenix 7X / Epix 2X Fenix 8S Fenix 8 / Solar Fenix 8X / Solar
Priemer puzdra
42 mm
47 mm
51 mm 43 mm 47 mm 51 mm
Výška puzdra
14 mm
15 mm
15 mm 13,8 mm 15,2 mm 15,4 mm
Šírka remienka 20 mm 22 mm 26 mm 20 mm 22 mm 26 mm
Hmotnosť 63 g 73 g 89 g 60 g 73 g 92 g

Pokiaľ ide o dizajn, každý má niečo vlastné. Fenix 7 mi príde trochu viac outdoorový a Fenix 8 elegantnejší pri zachovaní rovnakých alebo lepších parametrov. Takže víťaza by som asi nevyberal a nechal na vás, aby ste sa rozhodli, ktorý model je krajší.

Transflektívne vs. AMOLED – Kto vyhrá tento súboj?

Som stále trochu sentimentálny a nechcem si pripustiť, že transflexný displej sa pomaly vytráca z trhu a v našich športových srdciach naň zostáva len spomienka. Prvým krokom k vykoreneniu transflexného displeja je jeho odstránenie z najmenšieho modelu a potom postupne zo všetkých. A je to tu.

AMOLED u Osmiček je opravdu nádherný

AMOLED na modeli Fenix 8 je skutočne krásny

Kým všetky modely Fenix 7 používali transflexný LCD displej, Fenix 8 sa delí na modely AMOLED (väčšina kolekcie) a 4 modely s transflexným displejom. Transflexný panel tohto displeja nebol (pre mňa) vylepšený, ale čitateľnosť je rovnako skvelá ako u Fenix 7, takže s ním nemám problém.

Starý dobrý transflektivní displej u Fenix 7X PRO

Starý dobrý transflexný displej na modeli Fenix 7X PRO

Asi najväčšou zmenou je, že Fenix 8 vystúpil zo zaužívaných veľkostných noriem. Kedysi bolo zvykom, že stredný variant mal 1,3" displej, ale pri Fenix 8 AMOLED je to 1,4". Paradoxom je, že najväčší model ponechali s rovnakým displejom ako stredný a je ľahké zistiť, po ktorom z nich siahnuť. Najmenší model má navyše o 0,1" väčší displej.

Pre prehľadnosť prikladám tabuľku:

Veľkosť displeja
Rozlíšenie
Fenix 7 PRO
1,3" 260 x 260 px
Fenix 7X PRO
1,4" 280 x 280 px
Fenix 8 Solar, 47 mm 1,3" 260 x 260
Fenix 8 Solar, 51 mm 1,4" 280 x 280
Epix 2 PRO, 42 mm 1,2" 390 x 390
Epix 2 PRO, 47 mm 1,3" 416 x 416
Epix 2 PRO, 51 mm 1,4" 454 x 454
Fenix 8 AMOLED, 43 mm
1,3" 416 x 416 px
Fenix 8 AMOLED, 47 mm
1,4" 454 x 454 px
Fenix 8 AMOLED, 51 mm
1,4" 454 x 454 px

Okrem veľkosti displeja je ďalším obrovským rozdielom prepracované menu. Už Garmin Fenix 7 mal skvelé rozvrhnutie menu a Fenix 8 sa ho snaží posunúť na ešte vyššiu úroveň. Mne sa to v mnohých ohľadoch darí, ale v niektorých ohľadoch ma to jednoducho irituje.

Dlaždice pod hlavnou plochou zostali rovnaké, len sa trochu zmenil dizajn. Dlaždice sú menšie a hlavný číselník sa používa ako pozadie pod nimi. Je to efektívne a páči sa mi to. Rovnako ako to, že si môžete nastaviť presnú veľkosť písma a nemusíte si vyberať medzi menším a väčším. Čo ma vyslovene rozčuľuje, je to, že keď sa dostanete na koniec týchto widgetov, hodinky sa "neposunú" späť na hlavný ciferník, ale musíte použiť dotyk alebo tlačidlo, aby ste sa vrátili späť.

Táto zmena je spôsobená najmä umiestnením roletky s upozorneniami "nad" ciferník, kde potiahnutím nadol túto roletku odhalíte. Ďalšie zmeny sa týkajú rozloženia klasickej ponuky hodiniek. Ak ste používateľom Garminu už nejaký čas, ste zvyknutí na určité rozloženie funkcií a Garmin sa tentoraz rozhodol toto rozloženie zmeniť. Niektoré veci rozdelili na segmenty, aby ich bolo možné ľahšie nájsť (napr. kalibrácia výškomeru/barometra), a niektoré veci kvalitne skryli.

Poslednou významnou zmenou sú potom aktivity. Tie sú prístupné rovnakým spôsobom – stlačením pravého horného tlačidla, ale tu sa zobrazia všetky inteligentné funkcie a v hornej časti sa zobrazí okno s aktivitami, na ktoré je potrebné opäť kliknúť, aby ste sa dostali k skutočným športovým aktivitám. Potom už sú to len drobnosti, ktoré vás buď prekvapia, alebo neohúria.

Opäť nemôžem udeľovať body za zobrazenia, pretože je na vás, čo si vyberiete. Za používateľské rozhranie a lepšie UI/UX dávam bod novému modelu, ktorý sa blíži k nášmu storočiu.

Nie je baterka ako baterka

Dvojitým kliknutím na ľavé horné tlačidlo spustíte jednu z najlepších funkcií – LED baterku. A to na modeli Fenix 7 aj Fenix 8. A účinnosť týchto bateriek pre mňa stúpa do nebies. Na testovanie mám so sebou stredný variant Fenix 8 a najmenší variant a úprimne, aj najmenšie Fenix 8 majú oslnivejšiu baterku ako môj Fenix 7X PRO.

Zprava: Fenix 7X PRO, Fenix 8 AMOLED, 43 mm

Zľava: Fenix 7X PRO, Fenix 8 AMOLED, 43 mm

Jeden z nich jsou nejmenší Osmičky a druhý je Fenix 7X PRO, poznáte který je který?

Jedna je najmenšia Fenix 8 a druhá je Fenix 7X PRO. Ktorá je ktorá?

Z obrázkov ľahko zistíte, že baterky sú mega účinné a nové osmičky si za to zobrali ešte viac.

Senzorová výbava – Pribudol hĺbkomer a...?

Po stránke senzorov sa hodinky veľmi neposunuli, ale úprimne... Stojím si za svojím názorom, že aj Fenix 7 PRO mal tak kvalitné senzory, že vývoj nových je naozaj na dlhé lakte. Obe zariadenia však obsahujú akcelerometer, teplomer, kompas, barometer, výškomer, gyroskop, snímač srdcovej frekvencie/pulzného oxymetra, dvojpásmové GPS a tiež prípravu na EKG. Nový model pridáva aj hĺbkomer na meranie ponoru, ktorý môžete s hodinkami smelo vykonávať.

Až na informaci o ponoru se dýnsko moc nezměnilo

Okrem informácií o ponore sa toho veľa nezmenilo

Samozrejme, že vás bude zaujímať dátum uvedenia ECG na trh v Českej republike, ale ten, bohužiaľ, nevieme, takže najviac, čo môžem povedať, je, že sa naň teším asi rovnako ako vy.

Čo sa týka presnosti, opäť si nemám na čo sťažovať. Hodinky som mal so sebou na niekoľkých behoch (odpočinok pred pretekmi) a výsledky z nich sú jednoducho skvelé. Tak GPS, ako aj barometer a snímač tepovej frekvencie oproti hrudnému pásu.

Modrá – Polar H10, fialová – Garmin Fenix 8 43 mm

Modrá – Polar H10, fialová – Fenix 8 AMOLED 43 mm

V prvej časti bol snímač tepovej frekvencie úplne presný. Potom prebehlo nejaké fotenie, začalo pršať a ja som si hodinky stále poriadne neupínal na ruku. Mal som ich príliš voľné, a preto dochádzalo k nepresnostiam. Ale prvá polovica? Niečo neskutočné.

Modrá – Polar H10, Fialová – Fenix 8 AMOLED 43 mm

Modrá – Polar H10, fialová – Fenix 8 AMOLED 43 mm

A takto to vyzerá, keď bežíte v daždi a niekoľkokrát zrýchlite. Myslím, že Elevate 5, ktorý má aj Fenix 7X PRO, je jednoducho dobrý.

Modrá – Fenix 7X PRO, fialová – Fenix 8 43 mm

Modrá – Fenix 7X PRO, fialová – Fenix 8 43 mm

Ani s barometrom nebol najmenší problém a funguje presne tak, ako má.

Čo sa týka GPS, tam je Garmin už niekoľko rokov špičkou, takže ste mohli počítať s tým, že ide o luxusný tovar. A očakávania sa potvrdili.

Fialová – Fenix 8 AMOLED 43 mm, modrá – Fenix 7X PRO

Fialová – Fenix 8 AMOLED 43 mm, modrá – Fenix 7X PRO

Viac fotografií už dávať nebudem. Ak chcete vidieť podrobný test, nechám odkaz na článok, ktorý sumarizuje výsledky GPS prijímača a tiež tepovej frekvencie, ktorá je v siedmej a ôsmej generácii rovnaká.

Test GPS smart hodiniek – Výsledky a spôsob testovania
28.5.2024 - Dominik Hok
Test GPS smart hodiniek – Výsledky a spôsob testovania

Test presnosti snímača tepu v inteligentných hodinkách - výsledky a metóda
11.6.2024 - Dominik Hok
Test presnosti snímača tepu v inteligentných hodinkách - výsledky a metóda

Čo sa týka víťaza, vidím to na Fenix 8 kvôli pridaniu hĺbkomera, ale inak? Plichta.

Výdrž batérie – Plichta so starým modelom?

Výdrž batérie sa ťažko porovnáva a pri zlúčení dvoch línií pod jednu je to dvojsečná zbraň. Preto si tu dovolím porovnať Garmin Epix 2 PRO s novými modelmi Fenix 8 AMOLED a potom Fenix 7 PRO s Fenix 8 Solar.

Garmin Fenix 8 AMOLED 42 mm
Garmin Fenix 8 AMOLED 47 mm Garmin Fenix 8 AMOLED 51 mm Garmin Epix 2 PRO 42 mm Garmin Epix 2 PRO 47 mm Garmin Epix 2 PRO 51 mm
V režime inteligentných hodiniek
11 dní (4 dni)
14 dní (6 dní)
29 dní (12 dní)
10 dní (4 dni) 16 dní (6 dní) 31 dní (11 dní)
Režim šetrenia
15 dní
22 dní
43 dní
14 dní
21 dní 41 dní
Príjem signálu GPS
31 hodín (22 hodín)
46 hodín (33 hodín)
91 hodín (65 hodín)
28 hodín (20 hodín) 42 hodín (30 hodín) 82 hodín (58 hodín)
Príjem všetkých satelitov
23 hodín (18 hodín)
35 hodín (26 hodín)
69 hodín (54 hodín)
21 hodín (16 hodín) 32 hodín (24 hodín) 62 hodín (48 hodín)
Príjem všetkých satelitov (multifrekvenčný)
14 hodín (11 hodín)
22 hodín (17 hodín)
43 hodín (34 hodín)
13 hodín (10 hodín) 20 hodín (15 hodín) 38 hodín (30 hodín)
Príjem všetkých satelitov + hudby
7 h (7 h)
11 h (10 h)
22 h (19 h)
6 hod. 10 hod. 5 hod.
GPS (max. úsporný režim)
55 hod.
83 hod.
165 hod.
49 hod. 75 hod. 145 hod.
Expedičný režim 10 dní.
18 dní.
29 dní
až 9 dní do 14 dní do 27 dní

Pri displeji AMOLED je vidieť, že používateľské rozhranie a všetky miniaplikácie, ktoré tieto hodinky majú, spotrebujú viac energie a ak ich budete používať (telefónne hovory, hlasový asistent, poznámky atď.), budete mať o niečo kratšiu výdrž batérie, ako ste zvyknutí. Ale aj tak je výdrž pri starom aj novom modeli obrovská.

Garmin Fenix 7 PRO
Garmin Fenix 7X PRO
Garmin Fenix 8 Solar 47 mm
Garmin Fenix 8 Solar 51 mm
V režime inteligentných hodiniek
18 dní (22 dní)
28 dní (37 dní)
18 dní (22 dní)
29 dní (38 dní)
Režim úspory energie
57 dní (173 dní)
90 dní (1+rok)
50 dní (109 dní)
82 dní (211 dní)
Príjem signálu GPS
57 hodín (73 hodín)
89 hodín (122 hodín)
58 hodín (74 hodín)
95 hodín (129 hodín)
Príjem všetkých satelitov
40 hodín (48 hodín)
63 hodín (77 hodín)
42 hodín (49 hodín)
68 hodín (83 hodín)
Príjem všetkých satelitov (multifrekvenčný)
23 hodín (26 hodín)
36 hodín (41 hodín)
24 hodín (27 hodín)
40 hodín (45 hodín)
Príjem všetkých satelitov + hudba
10 hod.
16 hod.
11 hod.
18 hod.
GPS (max. úsporný režim)
136 hodín (289 hodín)
213 hodín (578 hodín)
143 h (296 h)
234 h (611 h)
Expedičný režim 40 dní (74 dní) 62 dní (139 dní) 37 dní (61 dní)
60 dní (115 dní)

V prípade transflektívneho displeja vidíme len malú zmenu vo výdrži batérie. Najväčšie rozdiely sú potom v úspornom režime, ale nemyslím si, že by niekto aktívne využíval tento režim na dosiahnutie týchto úrovní výdrže.

Opäť musím konštatovať, že sa nie je čoho obávať. Ak ste ultrašialený človek, určite by som v prípade siedmej aj ôsmej generácie zvolil najväčšie rozmery puzdra a pri tom sa môžem zastaviť.

Fialová – Fenix 7X PRO, modrá – Fenix 8 AMOLED 43 mm

Fialová – Fenix 8 AMOLED 43 mm, modrá – Fenix 7X PRO

Aha, a takto vyzerá graf "vyhorenia" batérie počas aktivity. Menšie hodinky AMOLED si za hodinu vezmú 4,36 % a Fenix 7X PRO s transflexnou vrstvou o 2 % menej. Je to preto, že nepotrebujú toľko napájať displej v šerom alebo veľmi slnečnom počasí.

Výdrž batérie je veľmi podobná, a hoci majú Fenix 8s o niečo viac funkcií, ktoré musia napájať, nechávam ju na úrovni prúdu.

Naše športové aktivity sú stále rovnaké

V oboch modeloch je zhruba 100 športových aktivít, ktoré sa Garmin snaží špecializovať zakaždým inými ukazovateľmi. A pri kontrole toho, čo pridali, som zistil, že nepridali vôbec nič. A prečo by to robili, keď hodinky majú 100 športových aktivít.

Čo sa však zmenilo, je funkčnosť jednotlivých športových profilov. Veľmi sa mi páči, že Garmin dbá na kompenzáciu a k silovému tréningu pridal prednastavené tréningy pre rôzne športy.

Najväčšou novinkou je určite možnosť potápania s hodinkami a prenos do aplikácie Garmin Dive. S hodinkami sa teraz môžete potápať až do hĺbky 40 M a dokonca zvládnu merať tlak v kyslíkovej nádrži. Takže pre rekreačných potápačov, ktorí nepotrebujú skúmať dno oceánu, sú tieto hodinky úplne postačujúce.

Pokiaľ ide o Fenix 7, aj s ním by malo byť bezpečné potápanie pre niektoré mušle dva až tri metre, ale rozhodne netlačte tlačidlá pod vodou a potom Fenix 7 aj Fenix 8 okamžite umyte sladkou vodou.

Čo sa týka klasických športov, ani tu nedošlo k žiadnym zmenám a obidvoje hodinky disponujú štandardmi Garminu, ako je VO2 Max, tréningové odporúčania, výsledky v kopcoch a vytrvalosti a ďalšie dôležité ukazovatele pre vaše športové výkony.

Rozhodnite o víťazovi sami. Chcete byť konkrétnejší pri svojich tréningoch a ponoroch? Nový model Eight je pre vás víťazom. Chcete športovať na najvyššej úrovni a mať všetky štatistiky? Existujú víťazi pre vás oboch a je len na vás, čo si vyberiete.

S Osmičkami sa už nikdy nestratíte!

Ak sme na hodinkách Fenix 7 PRO niečo vyzdvihovali, tak to boli mapy a navigácia. Garmin je v tomto jednoducho najďalej a stále sa posúva ďalej.

Fenix 8 prináša tri hlavné funkcie nad rámec všetkých funkcií Fenix 7. Prvou je, že rozšírili funkciu vyhľadávania o množstvo športov. Konečne to už nie je len beh a cyklistika, ale napríklad aj trailový beh, cestná cyklistika alebo turistika. Pre mňa je to veľký krok vpred.

Ako ďalší a skvelý bod je možnosť prepočítať trasu. Čo znamená, že ak sa odchýlite od plánovanej trasy, hodinky vám trasu prepočítajú ako navigácia v aute. To môže byť pre mnohých ľudí, ktorí sa radi strácajú, celkom zásadná funkcia.

Poslednou a pre mňa najlepšou vecou je úplne nová funkcia Garmin Share. Čo znamená, že môžeme posielať súbory GPX a/alebo predchádzajúce aktivity medzi zariadeniami. Je to paráda, predstavte si, že stojíte na úpätí kopca a všetci chcete prejsť rovnakú trasu. S hodinkami Fenix 7 musíte vytiahnuť telefón, odoslať ho na nejakú sociálnu sieť, nahrať súbor do služby Connect a potom ho spárovať s hodinkami.

S hodinkami Fenix 8 môžete toto martýrium preskočiť a odoslať ho cez hodinky za menej ako pár sekúnd.

Poslednou drobnosťou sú predinštalované mapy sveta TopoActive. Čo môže byť pre niekoho výhoda, ale aj nevýhoda, ak chce viac priestoru pre hudbu.

Tu je víťaz, model Fenix 8.

Fitness sledovanie sa vôbec nezmenilo

Čo sa týka fitness meraní, hodinky zostali rovnaké. Ale úprimne povedané, nemá veľa priestoru na posun. Samozrejme, keď sa na trh dostane ECG, bude to bomba a táto bomba "ovplyvní" Fenix 7X PRO v dobrom slova zmysle.

Ale inak veci zostali tak, ako sú. Nájdete tu teda sledovanie spánku, stresu, HRV, krokov, tepovej frekvencie, vystúpaných poschodí, spánkového poradcu a možno aj snímku zdravia. Je toho veľa a keďže sú hodinky zo senzorového hľadiska rovnaké, nie je čo porovnávať. Oba modely sú rovnako skvelé.

Inteligentné funkcie – Haló, tu Fenix ​​8!

Po dlhom období mrakov a šedi vyšlo slnko. V skutočnosti sme už dlhší čas nezaznamenali žiadne zmeny v inteligentných funkciách modelu Fenix. Len hudba, notifikácie, NFC platba, budík, stopky, nájdi môj telefón a ďalšie funkcie, ktoré sa v posledných sériách Fenixov spomínajú stále dokola.

V hodinkách teraz nájdete volanie v dosahu telefónu, hlasového asistenta na štvorček (jeden ovláda hodinky a druhý telefón pred hodinkami) a tiež hlasové poznámky. Prvá vec spomenutá v tomto odseku je niečo, po čom používatelia starších Fenixov "volali". A teraz si z nich prvýkrát skutočne zavoláte.

Čiastočnou novinkou je potom Garmin Messenger, ktorý funguje aj na Fenix 7, a to je pre mňa ďalším vrcholom v rade Fenix. Možnosť rýchlo odpovedať cez iOS priamo z hodiniek je tiež jednoducho pecka. K tomu sa však vyjadril kolega Dominik v nasledujúcom článku.

Garmin Messenger – Komunikácia cez smart hodinky aj v rámci iOS!
14.5.2024 - Dominik Hok
Garmin Messenger – Komunikácia cez smart hodinky aj v rámci iOS!

Kto vyhral? Telefonáty, asistenti, poznámky... Asi jednoznačne Fenix 8.

Súboj aktuálne dvoch najlepších outdoorových modelov na trhu – Kto s koho?

Víťazom je Garmin Fenix 8. Nový vzhľad, nové volania, nové mapové podklady a funkcie. Je to celkom jasné. Do hry však vstupuje niekoľko premenných. Konkrétne, ak máte Fenix 7 PRO a telefonovanie vám nechýba, do nového modelu by som jednoducho nešiel. Nemá to zmysel.

Pretože z hľadiska snímania sú hodinky úplne rovnaké, a tak ich odlišuje len vzhľad, typ displeja a telefonovanie. Nič viac, ale ani nič menej. Preto sa mi zdá, že aj v dnešnej dobe je Fenix 7X PRO pekelne výhodný a je len na vás, či potrebujete najnovšiu a najlepšiu strelu na trhu, alebo vám stačí druhá najlepšia strela na trhu inteligentných outdoorových hodiniek.

Zdroje fotografií:

  • Fotky zo štúdia – hodinky 365 Photographers
  • Grafy – aplikácia DC Rainmaker Analyzer – platená licencia
  • Fotografie životného štýlu – oficiálna fotografia výrobcu
  • Titulná fotografia – bezplatná licencia FreePik

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

Zobraziť ďalší