» Blog » Suunto

Suunto v kolaborácii s UTMB vydáva limitovanú edíciu hodiniek

Tagy: Správy | Suunto | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 19.8.2024 | 3 MIN

V roku 2024 značka Suunto spolupracuje so sériou pretekov UTMB – trailových festivalov po celom svete. A pre záverečné preteky v Chamonix pripravila špeciálnu limitovanú edíciu hodiniek.

Séria pretekov UTMB je pravdepodobne najväčšou sériou trailových pretekov na svete. Stretávajú sa tu hobby bežci aj profesionáli z celého sveta. A tentoraz je tu spoločnosť Suunto ako jeden z hlavných sponzorov tohto ročníka. A na záverečný pretek pripravila hit v podobe limitovanej edície hodiniek Suunto Race S, Vertical a Race.

Niečo málo k UTMB a UTMB Series

Ultra Trail du Mont Blanc ako samostatný pretek je záverečným pretekom série UTMB. Počas celého roka sa teda konajú preteky sponzorované UTMB, ktoré umožňujú kvalifikovať sa do finále. Niektorí ľudia sa kvalifikujú pomocou bodov, niektorí ľudia sa kvalifikujú pomocou umiestnení na pretekoch a bežní smrteľníci sa musia zapojiť do lotérie (musia mať dostatok kvalifikačných "kameňov") a čakať, či budú vylosovaní na preteky.

Samotný Ultra Trail du Mont Blanc sa beží od roku 2003, keď sa preteky začali organizovať, po stopách miestneho Trail du Mont Blanc, ktorý je počas celého roka (a úprimne, už desaťročia) označený pevným značením. Hlavný pretek s názvom UTMB meria približne 170 kilometrov a prekonáva viac ako desaťtisíc výškových metrov. Okrem týchto pretekov však existuje aj ďalších 7 pretekov, na ktoré sa môže prihlásiť každý, kto splní podmienky pre prihlásenie sa na preteky.

Okrem hlavnej trate UTMB existuje ďalších 7 pretekov – CCC (100 km), TDS (145 km), OCC (56 km), PTL (300 km), MCC (45 km), YCC (15 km - preteky len pre juniorov), ETC (15 km - preteky pre širokú verejnosť). Po ročnej prestávke sa k pretekárom pridám aj ja a budem bojovať na trati TDS, s ktorou mám nevyriešené účty. Tento rok sa však príprava uberá dobrým smerom a verím, že to vyjde.

Vzpomínky na ročník 2019

Spomienky na ročník 2019.

Na týchto tratiach každoročne súťaží približne 10 000 ľudí z celého sveta. Tento rok sa preteky konajú od 26. augusta do 1. septembra a okrem pretekárov sa okolo nich bude pohybovať množstvo ľudí a hlavne veľké expo, na ktorom sú prítomné značky z bežeckého aj elektronického priemyslu. A svoje stánky tam budú mať samozrejme aj značky ako Garmin, Coros a sponzorská spoločnosť Suunto.

Suunto UTMB World Series limited edition

Pre túto špeciálnu príležitosť pripravila spoločnosť Suunto svoje modely z limitovanej edície s veľmi krásnym remienkom s logom pretekov. Remienok, rovnako ako všetky remienky Suunto, definuje kvalitné spracovanie, mimoriadne priedušné materiály a šírka 22 mm s upínacím systémom Quick Release.

Úprimne povedané, Suunto je prvá značka na svete, ktorá vyrobila remienok pre takéto podujatie, a urobila to veľmi dobre! Remienok vyzerá skvele a kombinácia modrých farieb na ňom sa mi jednoducho páči.

Remienok rozhodne nie je všetko, čo sa zmenilo. Suunto prinieslo aj nové aplikácie v rámci svojej platformy SuuntoPlus. Najväčšou z nich je určite možnosť výzvy v pretekoch UTMB. Tá prebieha tak, že sa zaregistrujete do výzvy a postupne absolvujete kilometre a vertikálne metre trate.

Pre pretekárov je k dispozícii možnosť stiahnuť si súbor s hlavnou trasou pretekov, ktorá už obsahuje záchytné body (napríklad občerstvovacie stanice). Beriem to ako veľké plus, pretože ja si ju vždy prácne pridávam v Garmine a takto sa nemusíte o nič starať. Teda ak máte hodinky Suunto a bežíte UTMB. Samozrejme, tieto widgety sú k dispozícii aj pre používateľov Suunto, ktorí nemajú špeciálnu limitovanú edíciu.

Poslednou zmenou je obal hodiniek Suunto Vertical a Suunto Race. Z veľkého "vežového" balenia prešli na ekologické (a určite úsporné) menšie balenie, ktoré sme prvýkrát videli pri modeli Suunto Race S.

Veľmi sa teším na celú akciu aj pokec so Suuntom

K tomuto podujatiu mám už niekoľko rokov hlboký citový vzťah, ako k máloktorému inému. Pre ultrabežcov je to ako olympiáda a každý chce prekonať túto výzvu. Cítim to rovnako a už šesť mesiacov sa teším na opätovnú návštevu Chamonix a finále UTMB, ktoré má atmosféru ako nikde inde na svete.

Tento rok sa, samozrejme, teším aj na expo a skvelý rozhovor s Finamom v stánku Suunto, s ktorým som sa už bavil v Dolomitoch na pretekoch Lavaredo Ultra Trail, ktoré sú tiež pod hlavičkou UTMB. A ktovie, možno pre nás budú mať pripravené ďalšie vychytávky, ktoré sa dozvieme až na mieste.

A ako sa vám páči limitovaná edícia?

Mohlo by vás zaujímať:

Suunto Race S recenzia – Malé hodinky s veľkým potenciálom
16.7.2024 - Matěj Urbaczka
Suunto Race S recenzia – Malé hodinky s veľkým potenciálom

Suunto Vertical recenzia - Outsider späť medzi elitu
16.5.2023 - Matěj Urbaczka
Suunto Vertical recenzia - Outsider späť medzi elitu

Suunto Race recenzia – Závodník s korunkou na správnom mieste
8.11.2023 - Matěj Urbaczka
Suunto Race recenzia – Závodník s korunkou na správnom mieste

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

Novinka September
344 € (doručíme do 24.9.)
Novinka August
344 € skladom
Novinka August
731 € skladom
Zľava 13% do 15.10.
606,43 € skladom
Zľava 13% do 15.10.
606,43 € skladom
Zľava 16% do 15.10.
504,99 € skladom
Zľava 16% do 15.10.
504,99 € (doručíme do 24.9.)
Zľava 13% do 15.10.
606,43 € (doručíme do 24.9.)
351 € očakávaná novinka
Novinka August
351 € nedostupné
Novinka August
351 € nedostupné
Novinka Júl
364,00 € nedostupné
Zobraziť ďalší
Novinka Júl
351 € nedostupné
583 € nedostupné
583 € nedostupné