» Blog » Tissot

Tissot Tour de France 2024 PR 100 predstavenie – Ikonický model tento rok poteší menším puzdrom

Tagy: Predstavenie | Tissot | Klasické

Agáta Vřeská | 26.6.2024 | 3 MIN

Tissot nebude chýbať ani tento rok ako oficiálny partner kráľovnej cyklistiky – Tour de France. Pre fanúšikov pretekov a hodiniek má pripravený ďalší špeciálny model. Tento rok zvolil športový, ale veľmi univerzálny koncept. Predstavujeme vám hodinky Tissot PR 100 Tour de France 2024.

Možno patríte medzi nadšencov, ktorí každoročne zbierajú edíciu Tour de France. Alebo vás naopak zatiaľ žiadna edícia neoslovila natoľko, aby ste si ju zaobstarali do svojej zbierky. Tak či onak, pravdepodobne oceníte, že tento rok sa spoločnosť Tissot rozhodla pre úplne novú kolekciu modelov TdeF – PR 100.

V minulých rokoch sme sa stretli so špeciálnymi edíciami hodiniek Tour de France naprieč športovými modelmi Tissot – dlho to boli silne športové T-Race, nechýbali Chrono XL a samozrejme Supersporty. A skvelí pamätníci si určite spomenú, že svojho času to bol aj slávny T-Touch. K tým sa Tissot vracia, takže možno... budúci rok s modelom TdeF?

Tissot Tour de France – Čo priniesla séria 2023?
27.4.2023 - Eliška Měrková
Tissot Tour de France – Čo priniesla séria 2023?

Tento rok sa najslávnejšie cyklistické preteky Tour de France uskutočnia od soboty 29. júna 2024 do nedele 21. júla 2024. Tissot je oficiálnym partnerom od roku 2016.

Tento rok sa však spoločnosť Tissot rozhodla ísť naproti všetkým, ktorí hľadajú skôr menšie hodinky. Alebo možno len reaguje na čoraz zjavnejší trend menších pánskych hodiniek.

SÚŤAŽ o hodinky Tissot PR 100 Tour de France 2024 – Prelomte kód a otvorte trezor
9.7.2024 - Agáta Vřeská
SÚŤAŽ o hodinky Tissot PR 100 Tour de France 2024 – Prelomte kód a otvorte trezor

Hodinky Tissot PR 100 TdeF 2024 majú oceľové puzdro s priemerom 40 mm a hrúbkou 11 mm. Na bicykel sa hodinky stále perfektne hodia. Možno ešte viac ako kedykoľvek predtým, ak vezmeme do úvahy, že práve na bicykli oceníte hodinky, ktoré neprekážajú a zmestia sa pod dlhý rukáv dresu alebo bundy.

Tohtoročná edícia je pravdepodobne najuniverzálnejšia, akú sme za posledné roky videli. Nebyť tradičnej protiváhy sekundovej ručičky v podobe žltého bicykla, možno by ste ani neuhádli spojitosť tejto PR stovky so slávnymi pretekmi.

Dôležité prvky však zostávajú: spomínané sekundové koleso, čierny "asfaltový" ciferník a čierno-žlté prvky vychádzajúce z loga pretekov. Na dýke je umiestnené oficiálne logo Tour de France.

Vďaka výrazne väčšej nenápadnosti sú tak hodinky skvelou voľbou aj na bežné voľnočasové aktivity. Najmä na oceľovom náramku majú istú dávku ležérnej elegancie.

Akonáhle si ich však nasadíte na priložený remienok, zrazu sa z nich stanú hodinky so silným športovým nádychom. Najmä keď je v tradičných farbách s výrazným žltým lemom. Základom je guma, ktorá je ideálna na športové aktivity, zatiaľ čo vrchná časť je pokrytá čiernou kožou s textúrou pripomínajúcou perforáciu na cyklistických rukaviciach alebo riadidlách bicykla.

Medzi uškami je príjemných 20 mm, takže ak vám práve teraz nevyhovuje oceľ alebo guma, môžete si hodinky nasadiť na niečo iné. Možno NATO? Alebo na druhej strane elegantnejšiu kožu? Teraz si môžete vybrať aj z originálnych remienkov Tissot.

Strojček vo vnútri je ETA G10.212 s funkciou chronografu, ktorý meria až 30 minút s presnosťou na 1/10 sekundy. Okrem toho môžete sledovať aj medzičasy. A medzi 4. a 5. hodinou je pekne ukryté okienko s dátumovkou.

Quartzové hodinky – Ako fungujú a ako sú na tom oproti mechanikám?
30.5.2023 - Eliška Měrková
Quartzové hodinky – Ako fungujú a ako sú na tom oproti mechanikám?

Označenie PR 100 znamená "presnosť a odolnosť" so 100-metrovou vodotesnosťou. To sa vzťahuje aj na použitie zafírového sklíčka, ktoré je vysoko odolné voči poškriabaniu. Ručičky a indexy sú vybavené povrchovou úpravou Super-LumiNova pre dobrú čitateľnosť aj v tme.

Výborná je aj cena súpravy, ktorá sa pohybuje okolo 467 eur. Prvé kusy dorazia snáď už v júni, ďalšie budú nasledovať v priebehu júla 2024. Opäť pôjde o limitovanú, aj keď neočíslovanú edíciu a po vypredaní... budeme opäť čakať na ďalšiu edíciu.

Príbeh značky Tissot – Inovátori podľa tradície
11.6.2021 - Eliška Měrková
Príbeh značky Tissot – Inovátori podľa tradície

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku